Grillezz.hu – Grill Őrület

Veszélyes elektromos grill

elektromos grill veszélyei

Milyen veszélyei lehetnek az elektromos grill használatának? Előfordulhat -e, hogy a vendégek szó szerint háztűznézőbe érkeznek majd? Valóban jó ötlet grillsütőt tenni a fából készült asztal közepére?

Elektromos grill – milyen veszélyei lehetnek?

Fröcsögő, odaégő zsír

Aki sütött már bármit forró zsírban, az tudja, milyen kellemetlen és veszélyes, hogy hajlamos mindenfelé fröcsögni. Ezért nem igazán jó ötlet például a gáztűzhelyre helyezett vaslapon grillezni.

Az elektromos grill gyártók az égési sérülések és plusz takarítás elkerülése végett többféle megoldást fejlesztettek ki. A legegyszerűbb ilyen módszerek a lehajtható tető és a kellően magas perem, de a korszerű grillekben külön zsírgyűjtő tálak, és más, innovatív megoldások is vannak.

Mivel a zsír jó esetben nem ér a fűtőszálakhoz, kevesebb rákkeltő égéstermék keletkezik.

elektromos grill veszélyeiÉgési sérülések

A grill sütőfelületét tapogatni nem bölcs dolog – elektromos grill esetében sem. Ahol a sertéshús puhára sül, ott az ember keze sem marad épen. Ettől eltekintve azonban az elektromos grill az egyik legbiztonságosabb megoldás – a sütőfelület ugyan felforrósodik, de maga a készülék nem. Nincs nyílt láng, és nincs parázs sem, és az étkezőasztal sem gyullad ki, ha rákerül a grill.

Ismerek olyat, aki a felnőtteknek egy nagy, a gyerekeknek, a kisasztalra egy kicsi elektromos grillt vett. Nem történt baleset, pedig sokszor sütöttek már rajtuk.

elektromos grill veszélyei

 

Áramütés

Fontos, hogy megbízható gyártót és forgalmazót válassz: így biztos lehetsz benne, hogy az európai szabványok betartásával készült, biztonságos terméket vásárolsz.

Veszélyes –e az elektromos grill?

Természetesen mindennek megvan a maga kockázata (és bármikor a fejedre eshet egy kóbor zongora…), de biztos vagyok benne, hogy némi körültekintés mellett az elektromos grill sem veszélyesebb, mint a gáztűzhely, és biztonságosabb, mint egy tábortűz, vagy egy faszenes grill. Ne hagyd a grillsütőt felügyelet nélkül, és használd a józan eszed, akkor biztosan nem lesz baj!

Próbáld ki bátran!

Steba GP3 S Üvegkerámia elektromos grill

STEBA GP3 S

Üvegkerámia grill
Scott Ceran® üvegkerámia
Rozsdamentes ház
Fokozatmentes termosztát
Melegen-tartásra is 1200W
Inox fröccsenés gátló
Inox melegentartó rács
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Tejfölös mangós mártogatós recept

Tejfölös mangó mártás recept Grillezett ételekhez megfelelő kísérő lehet ez a mangós mártogatós, kissé pikáns ízt kölcsönöz neki a curry, citrom...

Close