Grillezz.hu – Grill Őrület

Városi barbecue

barbecue


Az internet és a magazinok is tele vannak fantasztikusnak tűnő barbecue receptekkel. De mit tehet az, akinek az egész szabadtéri birodalma egy három négyzetméteres lakótelepi erkély? Az egyik megoldás, hogy lemond az aranybarnára sült húsok ropogós kérgéről és szaftos belsejéről, az isteni illatokról és a grillpartik öröméről. A másik, hogy megoldja a dolgot házon belül, pár eszköz és némi kreativitás kell csak hozzá.

1. A felszerelés

Mivel egy kültérre tervezett grillsütő beltérben történő használata katasztrofális eredményekkel járna (a forgatókönyvben szerepelnek a tűzoltók és a mentők is), legjobb beszerezni egy speciálisan beltéri használatra tervezett grillsütőt. Egy kevésbé kényelmes megoldás a tűzhelye rakható öntöttvas használata.

Ha kiválasztottad az igényeidnek leginkább megfelelő grillsütőt, ideje meghívni a vendégeket a soron következő fergeteges barbecue bulira!barbecue

2. Készítsd elő a helyszínt

  • A füst kezelése jelenti a legnagyobb problémát, ami ugyan az étel íze szempontjából hasznos, a légminőség és a függönyök szagának szempontjából nem igazán előnyös. Ügyelj a szellőzésre, ha van, használj páraelszívót, ha van otthon légmosó készülék, azt is kapcsold be.
  • A hangulat fokozása érdekében tegyél a lejátszóba például egy Beach Boys vagy Bob Marley lemezt, de persze ha az ízlésed azt diktálja, akár a Dimmu Borgir is tökéletes lehet.
  • Takard le alufóliával a konyha kifröccsenő olaj által veszélyeztetett részeit, kivéve, ha szeretsz takarítani.
  • Ha van füstjelző a konyhában, takard le, vagy kapcsold a vakriasztások elkerülése érdekében.

3. Válassz alapanyagot

Ha beltérben grillezel, tartózkodj a nagyon zsíros húsoktól, mert a túlhevült zsír könnyen elfüstölhet. A szárnyasok például jó választás lehetnek.

4. Legyen tüzesbarbecue

Legalább 10 percig melegítsd elő a grillsütőt. Kis túlzással, ha már egy vulkán belseje is jégbarlangnak tűnik hozzá képest, akkor jó lesz, kezdheted a sütést. Azért a konyhát ne gyújtsd fel, főleg, most ne, hogy az előző lépésben kikapcsoltad a füstérzékelőt!

5. Forgass

A húsokat és a zöldségeket tedd a sütőfelületre, várj pár percet, majd fordíts EGYSZER. Az állandó forgatás nem csak fölösleges, de nem is hasznos, minél kevesebbet forgatod az ételt, annál jobb lesz a végeredmény.

6. Ne menj sétálni

Soha ne hagyd felügyelet nélkül a készülő ételt! Nem csak az ízét és a színét (ez esetben a barna szebb, mint a fekete) kockáztatod, hanem a lakás és a tested épségét is.

Nem is bonyolult, ugye? És a legjobb, hogy amikor a kertes házban élő ismerőseidnek már eszébe sem jut flekkent sütni, te otthon nyugodtan élvezheted az ínycsiklandó barbecue izeket.

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Diós pestós grillcsirke – Normális?

Oké, joggal gondolod most azt, hogyan is illik össze a dió és a pestó ízvilága, de higyj nekem: isteni finom...

Close