Grillezz.hu – Grill Őrület

Unaloműző falatok: Saslik

Saslik sütés a forró grillen, hiszen így is tökéletesen elkészíthető. A húsdarabok közé hagyma, piros paprika és egyéb zöldségszeleteket is tehetsz. Engedd szabadjára a képzeletedet!

Saslik sem maradhat el a grillparty-ról 🙂

A steak elkészítéséről már írtam Neked, de most itt az alkalom, hogy ebből a finom csemegéből steaknyárs készüljön. Mit gondolsz? Hozzávalók:

  • 60 dkg báránycomb
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 fej hagyma
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt édes pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítése:

A húst kockázd fel olyan méretűre, hogy a nyársra lehessen tűzni anélkül, hogy szétesne. A saslik összetétele tetszés szerint variálható, a nyársra húzott elemek sorrendje rád és a képzeletedre van bízva.

A zúzott fokhagymát keverd össze a kakukkfűvel, pirospaprikával és az olajjal. Ezzel kend be a nyárs külső oldalát.

nyárs

>>> Készíts egyedi szószt a saslik mellé <<<

Olajos papírtörlővel töröld át az elektromos grill felületét. A grill sütőfelülete 5-10 perc alatt felmelegszik, és már sülhet is a saslik. Süsd minden oldalát kb. 5 percig. Sima felületű grillen készíthetsz mellette sült hagymát vagy paprikát külön is.

Tálald sült hagymával, héjában sült burgonyával, grillezett paprikával. Mindezt tortillába csavarva is elkészíheted.

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Mentsd meg a rendezvényt! – Sous-vide főző

Amennyiben Neked fontos, hogy vendégeid ne csak látványos, de egészséges ételeket fogyasszanak, nyűgözd le őket Sous-Vide technológiával készült mesterművekkel! Ennek köszönhetően nem...

Close