Grillezz.hu – Grill Őrület

Tilápia grillen, ananászos salsával

grill tilápia

A puha, omlós, grillezett halhúshoz remekül passzol a friss, fűszeres ananászos salsa. A sütéshez jó, ha van otthon halrács, ez megakadályozza a hal szétesését a fordításnál és egyben tartja az összes halat, ezzel pedig nagyon megkönnyítheti a szakács munkáját.

Hozzávalók 8 személyre

  • 350 g kockázott ananász
  • 2 újhagyma, vagy egy kis fej vöröshagyma aprítva
  • 1 finomra vágott zöldpaprika
  • 1/4 csésze aprított friss korianderzöldje
  • 4+2 tk. citromlé
  • egy csipet cayenne bors
  • 1 ek. repceolaj a sütéshez
  • 8 tilápia filé (darabja 100 g)
  • kevés bors

A grillezett tilápia és az ananászos salsa elkészítése

  1. Állítsd össze először a salsát, ezt a legjobb előző este megtenni: egy kisebb tálban keverd össze az ananászt, a hagymát, a paprikát, a koriandert, 4 teáskanál citromlevet, egy nagy csipet sót és a cayenne borsot. Tartasd hűtőben tálalásig.
  2. Kezd el felfűteni a grillt közepes hőmérsékletre.
  3. A halat kend be vékonyan olajjal és citromlével, sózd, borsozd, majd lefedve grillezd oldalanként 2-3 percen keresztül. Akkor jó, ha már omlósra sült, ezt egy villával ellenőrizheted.
  4. Tálald forrón, hideg salsával. Jó étvágyat kívánunk!
A sütéshez egy könnyen tisztítható, bárhol használható elektromos grillsütőt ajánlunk, nézd meg például ezt:

STEBA VG120

BBQ Grill üvegfedéllel

BBQ Grill üvegfedéllel
Low-Fat technológia
Hőálló üvegfedél
Szabályozható hőmérséklet
Megosztott sütőlap
Egyenletes hőelosztás
Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
csirkemell
Grillezett csirkemell szilvás mártással

Ami igazán nagyszerű a grillezésben, hogy az étel percek alatt elkészíthető, és a variációk száma pedig szinte végtelen. Most egy...

Close