Grillezz.hu – Grill Őrület

Tea – egy forró ital az egészségért

A tea mindenki által ismert gyógyító folyadék, mely segít nekünk a megfázásos és a hideg téli időszakot átvészelni. Nem volt mindig így! A gazdagabb rétegek kiváltsága volt e forró ital fogyasztása.

„A jó barátok képesek megváltani a világot egy csésze tea és házi sütemény mellett.”

Pam Brown

Tea rövid története

Kína több tartományában is nagyon rossz volt az ivóvíz minősége, ezért tea ízesítésével tették ízletesebbé. A kínaiak eleinte orvosság gyanánt használták, úgy vélték meghosszabbítja az életet. Fejfájás, álmatlanság, emésztési problémák, koncentráció növelésére itták főként a tea leveléből készült főzetet.


Tea, mint orvosság – hogyan gyógyít?Tea

A tea sok olyan anyagot tartalmaz, mely megakadályozza számtalan betegség kialakulását. Kémiai összetevői segítenek az immunrendszer regenerálásában, Ez mellett flavonoidokat tartalmaz, melyek hatástalanítják a szabadgyököket. Az éberséget pedig, amit a tea szürcsölgetése után érezhetünk, a fokozatosan felszívódó tein-tartalmának köszönhetjük. Tovább tart a hatása, mint egy elfogyasztott kávénak.


Az előkelőség itala volt, míg  a Tang-dinasztia idején elérhetővé vált a társadalom számára is. Ennek szellemében teaházakat hoztak létre.

Hogyan jutott be a tea Európába?

twinings teaAz európai irodalom 879-ben jegyzett fel először teáról szóló beszédet, amit egy arab kereskedő „pénzcsinálóként” titulált. A londoni kávéházak kínálatában azonban 1568-tól volt megtalálható a kínálatban. Thomas Twining által megnyitott leghíresebb teaház, az Arany Oroszlán volt, ahol először vásárolni is lehetett belőle közel 140 év után. Az Earl Grey teakeverék az ő nevéhez fűződik.

A folytatásban a gyógyteákról IDE kattintva olvashatsz! >>>

Teakészítésnél mire figyelj:

  • a gyógynövények veszítenek hatásukból, ha cukorral és citromlével ízesíted.
  • ízesítéséhez használj általad kedvelt mézet és friss citrom levét,
  • a kemény víz elrontja a tea aromáját, ha teheted készítsd el ásvány- vagy forrásvízből,
  • fekete tea áztatásához 100°C-os vízre van szükség (kivéve a Darjeeling teákat), melyet vízforralóval tudsz a legkönnyebben elérni,
  • zöld teák vízének 70-85°C-osnak kell lennie.

Válassz egy számodra alkalmasnak vélt vízforralót és élvezd percek alatt a csodálatos tea ízét, melegét! >>>

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
NYÁR = Egészséges grill

Neked, a gyermekeidnek és családodnak is a legegészségesebb étel jár az asztalra. Ezt könnyen kivitelezheted egy elektromos grillsütő segítségével, de...

Close