Grillezz.hu – Grill Őrület

Steak ház nyárs

steak ház nyárs

Ezeken a nyársakon az omlós marhasteak, a gomba és a hagyma találkoznak, így egy otthoni grillezés során is úgy érezheted magad, mintha egy steak házban ültél volna. A nyárs készülhet akár kihegyezett és beáztatott hurkapálcából is, de szép fémnyársakat használva ez az étel akár egy elegáns vacsorán is nyugodtan feltálalható.

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 ml extra szűz olívaolaj
  • 40 ml Worcestershire szósz
  • 3ek. szójaszósz
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 3 közepes gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 ek. sötétbarna cukor
  • 2 tk. frissen őrölt fekete bors
  • 700 g marhahátszin kb. 3 cm-es kockákra vágva
  • 230 g kisméretű csiperke gomba, megmosva és elfelezve
  • 1 nagy fej vöröshagyma, 3 cm-es kockákra vágva

A steak ház nyárs elkészítése

  1. Kevered össze az olajat, a Worcestershire szószt, a szójaszószt, a citromlevet, a mustárt, a fokhagymát, a barna cukrot és a borsot egy kisebb tálban. A húskockákat és a gombákat tedd egy visszazárható műanyag tasakba. add hozzá a páclevet, majd zárd le a tasakaot a lehető legtöbb levegőt kinyomkodva belőle. Pácold behűtve, 1-5 órán keresztül.

  2. Tűzd fel a húst a nyársakra, a gombával és a hagymával váltogatva.
  3. Fűtsd fel a grillt közepes hőfokra, majd süsd az ételt addig, amíg a hús minden oldala meg nem pörkölődik, és a nyárs közelében el nem éri az 50-55 °C-ot. Ez oldalanként körülbelül három percig tart. Tedd a kész nyársakat egy tálra, pihentesd öt percen keresztül, majd tálald azonnal, melegen.

Jó étvágyat kívánunk!

Süss több nyársat egyszerre az egyenletes hőelosztású Steba VG 120-as grillsütőn! Kattints érte ide!

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read more:
grillezett lazac
Grillezett lazac – így fűszerezd, ha ínyencnek sütsz

A lazac még tenyésztett változatában is rendkívül finom (feltéve, hogy jól készítik el) és a húsa tele van egészséges fehérjékkel...

Close