Grillezz.hu – Grill Őrület

Sajtos kétszer sült krumpli grillen téli estékre

krumpli grillen

Az érett cheddar sajt és pirított pirospaprika adják ennek a duplán sültburgonya receptnek azt az ízt, ami könnyen függővé tesz bárkit. Így készül az egyik legfinomabb krumpli grillen:

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 közepes piros kaliforniai paprika
  • 4 nagyobb piros krumpli, meghámozva
  • 170 g érett cheddar sajt, reszelve
  • 1,5 dl tejföl
  • 6 ek. olvasztott vaj, kétfelé osztva
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • egy nagy csipet cayenne bors
  • frissen őrölt fekete bors
  • frissen aprított snidling a díszítéshez

Sajtos kétszer sült krumpli grillen – elkészítés

Égesd meg a paprikát gáztűzhelynél vagy grillen, amíg a külső része egészen meg nem feketedik. Tedd egy tálba, vedd le műanyag fóliával, majd hagyd pihenni amíg kezelhető hőmérsékletűre nem hűl, nagyjából 10-15 percig. Hámozd le az égett külső héjat, vágd ketté a paprikát és magozd ki. Aprítsd finomra.

Melegítsd fel a grillt vagy a sütőt 200 °C-ra. Tedd a krumplikat közvetlenül a grillre, és süsd addig, amíg a beleszúrt hústűről könnyedén le nem csúszik, nagyjából egy órán keresztül. Hagyd hűlni szobahőmérsékleten 10 percig.

A krumplik tetejét vágd fel hosszában. Egy kanállal vájd ki a közepüket, de hagyj meg belőlük egy körülbelül 6-7 milliméter vastag részt.

A kivájt krumplit a sajt nagyobbik részével, a pirított paprikával, a tejföllel, az olvasztott vaj felével, a paprikával és a cayenne borssal együtt tedd egy nagy tálba. Gyűrd egységes masszává.

Melegítsd fel (újra) a grillt. Kend meg a krumplik egyben maradt részét vajjal, fűszerezd sóval és borssal, majd süsd körülbelül 10 percig, amíg a külseje el nem kezd megbarnulni és ropogóssá válni.

Vedd le a krumplikat a grillről, kanalazd tele mindet töltelékkel, és szórd rá a maradék sajtot. A hűvösebbre állított grillre tedd vissza a töltött krumplikat, fedd le, és süsd még 10 percen keresztül, hogy a sajt megolvadjon. Vedd le a grillről, hagyd hűlni 5 percig, majd díszítsd snidlinggel és tálald azonnal, forrón.

Jó étvágyat kívánunk!

Ezt nézd meg:

STEBA VG350 BIG
BBQ Álló-, és asztali grill
BBQ Álló-, és asztali grill XXL sütőfelület 55 x 41 cm
Low-fat technológia
Hőmérő és pára-szeleppel
Erős tapadásmentes sütőlap
Tartó tálca
2200W
Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Hajdú-sajt grillezési tippek

Korábban már említettük, hogy a Hajdú-sajtot preferáljuk, ha grillezésről van szó. Ismered? Ha nem, akkor itt az ideje kipróbálni, mert...

Close