Grillezz.hu – Grill Őrület

Roston sült oldalas recept

oldalas

A disznó egyik legfinomabb része az oldalas, mivel az itt található hús a sok csont miatt különösen ízes. Az oldalas mellé elmaradhatatlan klasszikus, amerikai stílusú barbeque szósz, igazán ellenállhatatlan pedig a grillen való elkészítéstől lesz – a nyárnyitó bulik ideális étele. NEM diétás!

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertésoldalas
A barbeque szósz hozzávalói
  • 1,75 dl juharszirup (vagy 100 g méz)
  • 2 ek. barnacukor
  • 1,5 ek. ketchup
  • 1 ek. ecet
  • 1 ek. Worcester-szósz
  • 1/2 tk. só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 tk. őrölt mustármag

A roston sült oldalas elkészítése

Mosd meg a húst és vág néhány kisebb darabra.

Keverd össze és forrald fel a szósz hozzávalóit.

Az oldalas minden részét kend meg vékonyan a szósszal, és tedd pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe pácolódni.

Süsd  a húst forró grillsütőn, időnként megforgatva és megkenegetve a szósszal 15-20 percen keresztül.

Már tálalhatod is, például salátával és friss bagettel. Jó étvágyat kívánunk!

Grillezz profi módon!

Ha nincs még grillsütőd, vagy jobbat szeretnél, ez tetszeni fog!

Steba TG1 Teppanyaki grillSTEBA
TG1

Teppanyaki grill
Tapadásmentes felület
Kivehető öntvény grill-lap sima és bordás felülettel
Fokozatmentes termosztát és timer
Kivehető zsírgyűjtő
Rozsdamentes acél fröccsenésgátló
Low-fat sütés
Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk ezt látnod kell!


Kattints a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read more:
csevap
Csevap

Délkelet-Európa népszerű szabad tűzön sült étele, a csevap már az elkészítés közben is élményszámba megy: csodálatos illatokkal árasztja el a...

Close