Grillezz.hu – Grill Őrület

Pofonegyszerű pácolt grillcsirke

Nem kell mindig a különlegességre törekedni. A hétköznapokon, amikor a munkában vagy akár otthon szeretnél készíteni egy gyors ételt, azt is megteheted, ha van egy használatrakész elektromos grillsütőd!

Ki nem szereti a grillcsirke husiját? Az ne is merjen jelentkezni (kivétel ha vegetáriánus vagy egyéb étrendkövető). Nekik elnézzük. 🙂 Bár ők sem maradhatnak ki a jóból…

>>> Grillezz vegán <<<

Sóslében pácolt grillcsirke

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1/4 csésze durva szemcséjű só
  • 1/4 csésze barnacukor
  • 20 db egész feketebors
  • 1 db piros chilipaprika
  • 2 db babérlevél
  • 4 csésze víz
  • 1 db citrom
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés:

A melleket vágd ketté, szedd le róla a felesleget, és mosd meg őket.

Készítsd el a pácot a következőképpen: a sót, cukrot, szemes borsot, chilipaprikát és a babérlevelet tedd egy tálba, majd adj hozzá a 3 csésze forró vizet. chili paprika

Keverd el, és add hozzá 1 csésze hideg vizet is. Öntsd rá a mellekre, a citromot és a hagymát szeleteld vékony karikákra, a fokhagymát pedig nyomd szét, és add hozzá. Takard le, majd 2 órára tedd hűtőbe, ez idő alatt egyszer forgasd is meg a pácban.

Olajos papírtörlővel töröld át az elektromos grill felületét. A grill sütőfelülete 5-10 perc alatt felmelegszik, és már sütheted is a steaknyárs falatkákat. Süsd minden oldalát kb. 5-6 percig (a grillcsirke sütési ideje függ a szeletek vastagságától is).

Tálalj mellé ínycsiklandozó grillezett paradicsomot vagy zöldségnyársat.

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Tea – egy forró ital az egészségért

A tea mindenki által ismert gyógyító folyadék, mely segít nekünk a megfázásos és a hideg téli időszakot átvészelni. Nem volt...

Close