Grillezz.hu – Grill Őrület

Okonomiyaki – japán pizza (Raclette grill recept)

okonomiyaki

Magyarul hívják japán káposztás palacsintának is, ekkor is az okonomiyakiról van szó. Az étel nevének jelentése jól jellemzi azt: “amit szeretnél”. Sokféle feltéttel el lehet készíteni, és ez a variálhatósága ideálissá teszi egy péntek esti raclettezés főszerepére. Aki szereti a tenger gyümölcseit, annak szinte kötelező! A hozzávalók némelyikét akár egy hipermarketben is megvásárolhatod, másokat általában csak ázsiai boltokban vagy az interneten.

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 130 g finomliszt
  • 1 dl dashi (jó porból is, de ha végképp nem sikerül beszerezni, a nálunk megszokott alaplé is megteszi)
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. cukor
  • 1/2 tk. só
  • 2 tojás
  • 1/4 fej kínai kel, aprítva, vagy vékony szeletekre vágva
  • főtt garnéladarabok, és/vagy bármilyen más főtt tenger gyümölcse
  • növényi olaj a sütéshez

Feltétek (ízlés szerint):

  • Bonito halcsipsz
  • Szárított garnéla
  • Vékonyra szeletelt sertés- vagy marhahús nyersen
  • Tintahalgyűrűk, vagy szeletelt polip nyersen
  • Nyers garnéla
  • Főtt udon tészta
  • Tojás nyersen

Ízesítők (a kész okonomiyaki tetejére, ízlés szerint)

  • Újhagyma, finomra aprítva
  • Hínárpehely
  • Okonomiyaki szósz (Csináld magad! 3 ek. ketchup, 1 ek. Worcestershire szósz, 1tk. szójaszósz)
  • Édes majonéz (Csináld magad! 250 g majonéz, 1 ek. rizsecet, 1/4 tk. fokhagymapor, 1 tk. cukor, só)
  • Hoisin szósz (ez kínai ugyan, de jól illik hozzá)
  • Sriracha szósz

Az okonomiyaki elkészítése:

Keverd össze a lisztet, a dashit, a cukrot, a sót, a sütőport és a tojásokat egy nagy tálban. Keverd bele a káposztát, egyszerre egy nagy marékkal. Add hozzá a garnélát és a többi főtt hozzávalót és kevergesd addig, amíg mindent el nem fed a tészta.

Melegítsd fel a Raclette grillt. Kicsit olajozd meg a felső polc felületét. Ha felforrósodott, tegyél rá egy kb. 2,5 cm vastag, kerek darabot a tésztából. Csak az egyik felét használd a grillnek, hogy legyen hely megfordítani ezt a vaskos “palacsintát”.

Miközben sül az alja, rétegezz rá a feltétek közül, amit szeretnél. Nincsenek szabályok! A sütéshez körülbelül 5 perc kell, addig van idő beszélgetni és meginni például egy pohár szakét, vagy Asahi sört.

Amikor az alja már szép barna, óvatosan fordítsd meg az egészet, a feltétekkel együtt. Ehhez lehet, hogy két spatulára lesz szükséged.

Süsd további 3-5 percig, amíg a feltétek és a tészta is teljesen át nem sül.

Fordítsd meg ismét, és tedd rá a kimaradt ízesítők és szószok közül azokat, amikhez éppen kedvet érzel.

Jó étvágyat!okonomiyaki

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
indoor grill
5 étel, amiről nem gondoltad volna, hogy indoor grill segítségével is elkészíthető

Csodákat tehetsz az indoor grill segítségével, ha szabadjára engeded a kreativitásod. Azoknak az ételeknek a listája, amiket nem készíthetsz el...

Close