Grillezz.hu – Grill Őrület

Nem tök és nem uborka. Mi az?

A cukkini.

Magas víz-, és alacsony kalóriatartalma nyáron igazán jól jön. Egy csomó vitamin és ásványi anyag is van benne… A cukkinit grillezni azért is szeretjük, mert kifejezetten alacsony a kalória tartalma, és ha ügyesen grillezzük, akkor szinte elolvad a szánkban.

 

A cukkinit sokféle módon felhasználhatod: párolhatod, pürésítheted, sütheted, grillezheted… Minden fűszer jól illik hozzá. Semleges íze van ezért nem csak sós, hanem édes fogások elkészítéséhez is használhatod.

Kipróbálnád az egyik kedvenc receptünket?

Grillezett cukkini nyalóka…. hmmm… Mit szólsz?

 

Hozzávalók:

nem árthat otthon egy Steba grill, amin megsütheted a finomságot 😊

a létszámtól függő mennyiségű cukkini

kb. 10-15 dkg darált hús

kb. fél fej vöröshagyma apróra vágva

fokhagyma

Ízesítésre: só, bors, BBQ szósz, szója szósz, Worchester szósz

olaj

 

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd meg. Egy erős zacskóba tedd bele a darált húst, pirított hagymát, a szószokat, fűszereket. Ebben a zacskóban jól dolgozd össze a darált húst, majd a zacskó egyik végét vágd le.

A megtisztított és kivájt cukkiniba tölts bele (zacskóból nyomd ki) a fűszeres húsos masszát, majd dugdoss bele kis fapálcikákat és a köztes részeknél vágd szét. Az így elkészült „cukkini nyalókák” mehetnek is a grill rácsra. Mindkét oldalát kb. 8-8 percig grillezd.

Ha van kedved, nézd meg videónkat:

Jó étvágyat!

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read more:
fésűkagyló
Különleges recept: fehérborsos-lime-os fésűkagyló paprikaszósszal

A tenger gyümölcseitől Magyarországon sokan ódzkodnak, pedig nem véletlenül népszerűek világszerte az ínyencek körében. Érdemes nekik esélyt adni, főleg, hogy...

Close