Grillezz.hu – Grill Őrület

Miért utáljuk az elektromos grillt?

miért utáljuk az elektromos grillt

Miért utáljuk az elektromos grillt? Utáljuk -e egyáltalán? Bár egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektromos grill, mégis sokaknak vannak komoly ellenérzéseik iránta. Vitathatatlan előnyei mellett (rossz idő esetén is használható, könnyen kezelhető) valóban vannak hátrányai is.

Kevés füst

Ami egyik oldalról előny (hiszen ki szeretné füstfelhőbe borítani a lakást?) az a másik oldalról hátrány is lehet: a grillezéstől önmagában nagyon jó íze lesz a húsoknak, de sokan hiányolják az elektromos grillen sült ételekből a faszenes grillen sültekre jellemző finom füstös ízt. Ez persze nem leküzdhetetlen hátrány, sokféle módszer áll rendelkezésre, hogy egy kicsit füstösebb ételeket kaphassunk, és a füst hiánya miatt ne utáljuk az elektromos grillt.

Sok kábel

Az elektromos grillnek (érthető módon) áramra van szüksége a működéshez. ha a hátsó kertben szeretnénk grillezni, ehhez hosszabbítóra vagy valamilyen helyi áramforrásra lesz szükség.

Alacsonyabb hőmérséklet

Míg a barbecue sütést megkönnyíti a szabályozható, alacsonyabban is tartható hőmérséklet, az elektromos grillsütők egy része valóban nem képes olyan magas hőmérsékleten működni, mint egy jól felfűtött faszenes- vagy gázgrill. A legtöbb recepthez azonban nincs is szükség extrém magas hőmérsékletre, hogy tökéletes eredményt kapjunk, aki pedig mégis a hirtelen sült ételek kedvelője, talál rendkívül magas hőmérséklet elérésére képes elektromos grillt is a piacon.

Nem szoktuk meg, ezért utáljuk az elektromos grillt

Talán a legfőbb gondja a legtöbb embernek az elektromos grillel, hogy nincsenek hozzászokva. A grillezés a legtöbb ember számára még ma is a faszén begyújtásával, a parázsra való várakozással kezdődik, és kifejezetten élvezik a tűzpiszkálást. Ennek valóban van egy hangulata, de ha egy hétköznap esti egészséges vacsora elkészítéséről van szó, nem túl praktikus megoldás.

A faszenes grillnek, a gázgrillnek és az elektromos grillnek is meg lehet a maga helye a konyhánkban, kertünkben, hiszen mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Néha érdemes egy kicsit nyitottnak lenni, és lehet, hogy (szó szerint) valami nagyon jó fog kisülni a dologból.

Ínyenceknek ajánljuk ezt az elektromos grillt, mely a gázgrill erejét ötvözi az elektromos grill praktikumával:

miért utáljuk az elektromos grillt? vg 500STEBAVG500 PLUS

Prémium elektromos grillsütő
BBQ grill
Öntöttvas grill-lap
Dupla termosztát
Extra nagy méret
Low-fat technológia
Max. 300°C
Grillkocsival
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Grillrecept – Grillezett előétel

Akkor most jöjjön egy grillrecept, nem csigázunk benneteket tovább. Már annyi mindenről volt szó, hogy mindenki megéhezett a grillételre, ezért...

Close