Grillezz.hu – Grill Őrület
  

Szerintünk ezt látnod kell!


Kattints a képre!

Sertésszelet mézes pácban, egyszerűen

mézes sertésszelet
  

Szerintünk ezt látnod kell!


Kattints a képre!

A méz és a hús párosa nem csak a medvék táplálkozásában kellene, hogy szerepet kapjon. A mézben pácolt sertésszelet grillen sütve néhány perc alatt elkészül, és ez a recept valószínűleg a kezdő szakácsoknak sem fog semmiféle problémát okozni. Az eredmény pedig: egyszerűen mennyei.

  • Előkészítés: 5 perc
  • Pihentetés: 1 óra
  • Sütés: 10 perc

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 ek. méz
  • 2 ek. növényi olaj
  • 1 ek. almaecet
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1/2 tk. pirospaprika
  • 8 db. kb. 1,5 cm vastag csontos sertésszelet (kb. 85 g/db.)
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A mézes sertésszelet elkészítése

  1. Kezdd a páclé elkészítésével: egy kis tálban keverd el egymással a mézet, az olajat, az ecetet, a köményt és a paprikát.
  2. Hintsd meg a hús mindkét oldalát sóval és borssal, majd helyezd egy lezárható műanyag zacskóba a páccal együtt. Pihentesd szobahőmérsékleten egy órán keresztül.
  3. Melegítsd fel a grillt közepes hőfokra.  Vedd ki a húst a zacskóból és enyhén szórd meg még egy kevés sóval és borssal. Helyezd el a grillen, és süsd addig, amíg el nem válik a sütőfelülettől, azaz nagyjából 4 percen keresztül. Fordítsd meg és süsd a másik oldalt is, még körülbelül további 3 percen keresztül.

Kész is van, jó étvágyat kívánunk!

Ha tetszett, ossza meg a cikket:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read more:
grillezett gyors csirkemell
15 perces fűszeres grill csirkemell

Csak pár perced van valami finom ételt sütni? Egészséges, gyors és fehérjében gazdag vacsora lehet a csirkemell, és ha így készíted, nem is lesz...

Close