Grillezz.hu – Grill Őrület

Krémes medvehagymás mártogatós receptje

Krémes medvehagymás mártogatós

Ismét egy spécibb, bár szezonális a krémes medvehagymás mártogatós. Ezzel azok járnak jól, akik előre gondolkodtak, és tettek el medvehagymát későbbi használatra, mint jómagam. Egyébként hihetetlenül egészséges, aki eddig nem foglalkozott vele, az jövőre semmiképpen ne hagyja ki! 🙂

 

Hozzávalók (kb. 10 adag – 1 adag az 20 g):

  • 50 g napraforgó mag
  • 50 g olívaolaj
  • ½ mk. só
  • tört színes bors
  • 100 g medvehagyma szárastól
  • 20 g aszalt paradicsom

 

Elkészítés:

A medvehagymát alaposan mossuk, és csepegtessük le. A napraforgómagot aprítsuk össze mixerben, majd tegyünk hozzá minden más alapanyagot a paradicsom kivételével. Az aszalt paradicsomot vágjuk apróra és keverjük a pépesített krémbe.

Hűtőben pár hétig eláll a medvehagymás mártogatós, ha ennél tovább szeretnénk tartósítani, akkor kifűzött (sterilizált) eszközöket használjunk.

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
sajtos szendvics
Grillezett sajtos szendvics sonkával és datolyával

Még hogy a szendvics unalmas! Sokak kedvét elvette a szendvicsekkel való kísérletezéstől a jól ismert párizsis zsömle, beleragadt fehér szalvétadarabokkal....

Close