Grillezz.hu – Grill Őrület

Kelet-nyugati csirkeszárny

csirkeszárny

A bő olajban sült csirkeszárnyak finomak, de azért nem szabadna megfeledkezni arról, hogy mennyire ízletesek (és mennyivel egészségesebbek) grillen elkészítve. A csirkeszárny ideális grill alapanyag: arányaiban sok csontot és bőrt tartalmaz, a grillezett húsuk legjobb része pedig egyértelműen a ropogósra sült, fűszeres bőr.

Hogyan lesz tökéletes a grillezett csirkeszárny?

Egy apró trükk kell csak a tökéletességhez: egy hosszú, előzőleg beáztatott bambusznyársra kell széthúzva felszúrni a szárnyakat. Így a lehető legnagyobb felületen, egyenletesen éri azokat a hő, ez pedig sokkal több ropogósra sült bőrt jelent. ha partit rendezel, ez a tökéletes csipegetnivaló! A nyársra való feltűzést kezdd a szárnyvégektől nagyjából 3 centire, majd húzd ki a hús, olyan egyenesre, amennyire csak tudod.

A csirkeszárnyat viszonylag sokáig kell sütni, vigyázva arra, hogy ne égjen oda. Faszenes grillen különösen elővigyázatosnak kell lenni, mert a kicsöpögő zsír könnyen lángra lobban. (Elektromos grill esetében a zsír elvezetése megoldott.)

csirkeszárny

Kelet-nyugati csirkeszárny recept

Elkészítési idő: 1 óra pácolás + kb. 20 perc sütés

Hozzávalók 4 személyre

  • 16 db csirkeszárny (kb. 1,5 kg)
  • 16 db kb. 35 cm hosszú nyárs

A páchoz

  • 220 g vaj
  • 4 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 4 újhagyma, a fehér és a zöld rész külön-külön felaprítva (utóbbi a díszítéshez kell majd)
  • 1 ek. aprított gyömbér
  • 3 ek. citromlé
  • 1 csésze (2 dl) csípős mártás
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • durva szemcséjű só

Elkészítés

  1. Mosd meg a csirkeszárnyakat, és kiegyenesítve húzd fel őket a nyársakra. Egymás mellé fektetve helyezd a nyársakat egy tálba vagy tepsibe.
  2. Készítsd el a pácot. Olvassz meg egy serpenyőben 3 evőkanál vajat, add hozzá a fokhagymát, az újhagyma fehér részét és a gyömbér, majd süsd kb. 3 percen keresztül. Akkor jó, ha már illatos, de még nem barnult meg. Add hozzá a maradék hozzávalók, forrald fel, majd a tűzről levéve hagyd kihűlni.
  3. Forgasd meg a szárnyakat a pácban, majd a tálat letakarva tedd egy órára hűtőszekrénybe.
  4. Közben melegítsd fel a grillsütőt.
  5. Csöpögtesd le a húsokról a pácot. Ha 3 percen keresztül forralod a megmarad páclevet, nagyon finom mártás válhat belőle.
  6. A szárnyakat grillsütőtől függően süsd 16-24 percen keresztül.
  7. Tálald azonnal a felforralt mártással leöntve, a hagyma zöld részével megszórva, friss salátával.

Jó étvágyat kívánunk!

A tökéletes eredményhez egy megbízható grillsütő is kell

Ha még nincs ilyened, és egyszerre sok vendégnek sütnél, próbáld ki ezt a pontosan szabályozható és XXL méretű sütőfelülettel rendelkező grillsütőt!

Steba VG350 BIG BBQ Álló-, és asztali grill csirkeszárny sütéséhezSTEBA
VG350 BIG

BBQ Álló-, és asztali grill
XXL sütőfelület 55 x 41 cm
Low-fat technológia
Hőmérő és pára-szeleppel
Erős tapadásmentes sütőlap
Tartó tálca
2200W

 

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Vajas répabatyu grillen

Vajas répabatyu grillen Hozzávalók: 6 db nagyobb répa 10 dkg vaj friss zöldfűszer

Close