Karácsonyi vacsora grillen

Ha idén valami másra vágysz karácsonykor, mint a megszokott, akkor vedd elő az elektromos grill készülékedet! Az ideális karácsonyi vacsora mindenkinek ízlik, ünnepélyes és lehetőleg gyorsan elkészül. Mivel az elektromos grill télen is használható, tökéletesen alkalmas a feladatra.
Nem hiszed? Próbáld ki idén ezt a karácsonyi grill receptet, amit egyenesen a decemberi nyár hazájából, Ausztráliából hoztunk neked!
Almás fahéjas karácsonyi grillezett sonka
Ennek az ételnek már az illatáról is a karácsony jut mindenkinek az eszébe, és nem is nehéz elkészíteni.
Hozzávalók 8 adaghoz
- 2.5 – 3 kg főtt sonka
- 120 ml almazselé
- 3 ek. dijoni mustár
- 1 tk. faháj
- 1/2 tk. szerecsendió
Az almás-fahéjas grillezett sonka elkészítése
Tisztítsd meg a sonkát és vágd le róla a felesleges zsírt. Melegítsd elő a grillt közepesen alacsony hőfokra. Ha van otthon, némi fachips segítségével füstösebb ízt adhatsz az ételnek. enyhén olajozd meg a sütőfelületet, hogy ne ragadjon le a hús. Lefedett grillen süsd a sonkát mérettől függően nagyjából 1,5-2,5 órán keresztül, addig amíg a hús belseje a legvastagabb részen is eléri a 60 °C-ot.
Miközben sül a sonka, keverd össze az almás fahájas mártás hozzávalóit (mindent, ami a lisán szerepel és nem sonka) egy edényben. A sütés utolsó órájában néhányszor kend át vele a sonkát egy ecset segítségével.
Tálalás és szeletelés előtt hagyd a húst 10 percen keresztül pihenni.
Jó étvágyat és boldog karácsonyt kívánunk!
Hol készüljön a karácsonyi vacsora?
Az elektromos grill olyan biztonságos, hogy akár a nappaliban is használhatod. (bár a karácsonyfától érdemes tisztes távolságra tenni.) A fedő miatt nem fog fröcsögni a zsír, és a háziasszonyt sem kell a konyhába száműzni, miközben a család többi tagja élvezi a karácsonyfa mellett töltött időt.
Ha sokan lesztek, ezt a grillsütőt ajánljuk: