Grillezz.hu – Grill Őrület

Karácsonyi recept: grillezett hal citrom ágyon

Közeledik a karácsony – ugye ezzel a világon semmi újat nem mondtunk? 🙂
Igazán fárasztó már, hogy a nők többsége arról beszél, hogy milyen karácsonyi recept lesz a meglepetés a családnak vagy épp a szerelmének az ünnepi vacsorára – amikor a legtöbbször úgyis a bejgli és a töltött káposzta került az asztalra.

De itt vagy te, aki másképp gondolkodik.

Miért kellene egész nap a konyhában görnyedni, hogy egy étkezésnyi élvezetet ajándékozzunk?
Miért kell minden évben a szokásos, elnehezítő menüsort végig enni?
Miért nem fordítunk kevesebb időt a főzésre és több időt, élvezetesebb menüt a mellettünk lévő férfire?

Talán félsz elszakadni a megszokott, jól bevált karácsonyi receptektől?
Erre az a válaszunk, hogy ha bizonytalan vagy, akkor ne a legfontosabb napon kezd neki, hanem csinálj egy főpróbát 🙂

De ha végre itt a lehetőség, hogy gyorsan, finomat és egészségeset készíts, akkor ne habozz!
Az így felszabadult időt és energiát, pedig inkább fordítsd a családodra.

Hogyan kezdd a karácsonyi grillezést?

Fontos, hogy a grillt alaposan tisztítsuk meg, hogy az esetleges pici ételmaradványok ne akadályozzanak mesterművünk elkészítésében. Itt adunk hozzá tippeket: grill tisztítása

Grillezett hal citrom ágyon

grillezett hal citrom ágyon

grillezett hal citrom ágyon

előkészület: 10 perc

sütés:10 perc

Hozzávalók 4 adag

50 dkg tőkehalfilé
2db citrom (esetleg fele lehet lime is)

só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
6 ek citromlé
6 ek olívaolaj
3 ek aprított bazsalikom
3 ek aprított snidling
3 ek aprított petrezselyem

Elkészítés

A hal szeleteket sózzuk, borsozzuk. A citromot felkarikázzuk fél cm vastagra. A grill rácsra rakjuk a citrom karikákat úgy, hogy 1-1 halfilé kényelmesen elférjen rajta.

A citrom karika nemcsak pikáns ízt ad a halnak, hanem meg is tartja azt, nem potyog darabokra még akkor sem, ha nem elektromos vagy kontakt grillen sütöd, hanem faszenes grillen.

Közepes hőfokon megsütjük, félidőben megfordítva. Az öntethez valókat apróra vágjuk, vagy botmixerrel simára daráljuk.

Az öntetet, a citromot és a halat együtt tálaljuk, de a köretet igénylők párolt rizst vagy burgonyát is készíthetnek mellé.

 

Extra tipp:

Az igazi ínyencek a rizs illetve krumpli köret helyett grillezett aszparáguszt is tálalhatnak.
A citromágyban is szabad kezet kapsz: lehet fele citrom, fele lime.
Ne feledd a karácsonyi recept és a hal is megkívánja a fehér bort! 🙂

 

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Ribeye Steak recept
Húsimádók figyelem!

Ribeye-steak, a marha bordájának gerinc felöli, húsos része. Különösen zsíros, szaftos hús. Zsírossága miatt a legintenzívebb, legmarhább ízű steak. Süthető:...

Close