Grillezz.hu – Grill Őrület

Húsimádók figyelem!

Ribeye Steak recept

Ribeye-steak, a marha bordájának gerinc felöli, húsos része. Különösen zsíros, szaftos hús. Zsírossága miatt a legintenzívebb, legmarhább ízű steak. Süthető: roston, grillezve, serpenyőbe. Mivel dobhatod fel a steaket…

 

Tegyél rá sütés után egy kis fűszeres vajat… 🙂

Sokan imádják a ribeye-steaket és állítják, hogy ízletesebb, mint jóval drágább bélszín. Kitűnően illik hozzá a gomba, vörösbor, hagyma, kék sajt.

Tipp: a hirtelen sütés miatt érdemes kivenni a húst, és szobahőmérsékleten tárolni kb. fél órán keresztül. A grillt melegítsd elő  200-250 fokra.

Ízesítsd egy kis fűszeres vaj karikával a megsütött steakedet!

Fűszeres vajrolád:

50 g vaj

1 gerezd reszelt fokhagyma

2 evőkanál bazsalikom

1 evőkanál rozmaring

1 evőkanál kakukkfű

 

Keverd össze a hozzávalókat és csinálj belőle egy kis hengert. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe! Egy kb. 25 perc után már szeletelhető lesz a vajrolád. Dobd az elkészült húsra.

Jó étvágyat!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
halak grillezése
Az indoor grillezés titkai – minden, amit tudnod kell a halak sütéséről

A grillezett hal egy könnyen elrontható ételféleség, de ha birtokodban van a szükséges tudás és egy megfelelő grillsütő, nem nagy ördöngösség...

Close