Grillezz.hu – Grill Őrület

Használj olajat. De melyiket is?

Milyen olajat érdemes használni grillezéshez?

Milyen olajat használjak grillezéskor?

Gyakran felmerül ez a kérdés, na lássuk a válaszokat!

 

Az olajról mindenkinek elsőként a napraforgóolaj jut eszébe. A napraforgó magjából hideg vagy meleg sajtolással előállított növényi zsiradék.

Mi elsődlegesen finomított olajokat javasoljuk, mint a napraforgó, repceolaj. Relatív semleges az ízük és az égési pontjuk is magasabb, mint az olívaolajé.

A hidegen sajtolt olajok, mint az olívaolaj, 150°C fokos hőmérsékleten már ég. Rossz sütési tulajdonsággal rendelkezik, a forró grillfelületen olajfoltokat hagyhat maga után, mely rontja a tapadásmentességet. Sajnos ezeket a foltokat nem egyszerű eltávolítani a grillről…

Az olívaolajnak markáns jellegzetes íze van, mely a grillezett ételeket is „megbolondítja”. 😊 Olívaolaj salátákhoz a legkiválóbb.

Készíthetsz fűszeres olajat is, amivel sülés közben kenegetheted a húst!

Fokhagymás olaj

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kakukkfű és rozmaringág
  • 1 kis szárított piros chilipaprika
  • fél liter napraforgóolaj (szőlőmagolaj)

 

A fokhagymát pucold meg és a kés sima felével nyomd szét, de akár le is reszelheted. Tedd az üvegbe, a kakukkfűvel és rozmaringággal és a chilivel együtt. Öntsd rá az olajat és rázd össze alaposan. Az ízek akkor érnek össze jól, ha hagyod állni legalább egy hétig. Húsok és zöldségek pácolásához kiválóan alkalmas.

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read more:
Villámgyors grillétel – lehetséges?

Szívesen grilleznél, de időigényesnek gondolod? Nem tudod elképzelni, hogy 15-20 perc alatt is össze lehet rajta dobni egy ízletes ételt?...

Close