Grillezz.hu – Grill Őrület

Használj olajat. De melyiket is?

Milyen olajat érdemes használni grillezéshez?

Milyen olajat használjak grillezéskor?

Gyakran felmerül ez a kérdés, na lássuk a válaszokat!

 

Az olajról mindenkinek elsőként a napraforgóolaj jut eszébe. A napraforgó magjából hideg vagy meleg sajtolással előállított növényi zsiradék.

Mi elsődlegesen finomított olajokat javasoljuk, mint a napraforgó, repceolaj. Relatív semleges az ízük és az égési pontjuk is magasabb, mint az olívaolajé.

A hidegen sajtolt olajok, mint az olívaolaj, 150°C fokos hőmérsékleten már ég. Rossz sütési tulajdonsággal rendelkezik, a forró grillfelületen olajfoltokat hagyhat maga után, mely rontja a tapadásmentességet. Sajnos ezeket a foltokat nem egyszerű eltávolítani a grillről…

Az olívaolajnak markáns jellegzetes íze van, mely a grillezett ételeket is „megbolondítja”. 😊 Olívaolaj salátákhoz a legkiválóbb.

Készíthetsz fűszeres olajat is, amivel sülés közben kenegetheted a húst!

Fokhagymás olaj

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kakukkfű és rozmaringág
  • 1 kis szárított piros chilipaprika
  • fél liter napraforgóolaj (szőlőmagolaj)

 

A fokhagymát pucold meg és a kés sima felével nyomd szét, de akár le is reszelheted. Tedd az üvegbe, a kakukkfűvel és rozmaringággal és a chilivel együtt. Öntsd rá az olajat és rázd össze alaposan. Az ízek akkor érnek össze jól, ha hagyod állni legalább egy hétig. Húsok és zöldségek pácolásához kiválóan alkalmas.

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Pikáns steaknyárs

Steaknyárs sütés a forró grillen, hiszen így is tökéletesen elkészíthető. A húsdarabok közé hagyma, piros paprika és egyéb zöldségszeleteket is...

Close