Grillezz.hu – Grill Őrület

7 tipp egy pazar pulykavacsorához

A pulyka éppolyan egészséges soványhús, mint a csirke. Mégis úgy érzékelem, sokkal kevesebben készítenek pulykát. Mi az oka annak, hogy ma nem éppen grillezett pulyka van terítéken?

Nálunk egy évben egyszer minimum van pulykavacsora! Mellé mindenféle finomságok szoktak lenni, mint például gesztenyés muffin, áfonyás és szilvaszósz, ilyesmik. Ettől már biztos a Te nyáltermelésed is beindult, szóval nem szaporítom tovább a szót, nézzük azokat a tippeket. 🙂


7 tipp, hogy jól sikerüljön a grillezett pulyka

# 1. tipp: Válaszd ki a megfelelő pulykát!

Nem egyszerű, de ne is siesd el. Olyan pulykát szemelj ki magadnak, ami nem ment át semmiféle kezelésen a vágást követően, és csak a minimális feldolgozási folyamaton esett át. Ha fagyasztott pulykát veszel, akkor meg kell várnod, míg teljesen kiolvad. Addig ess neki a tölteléknek! 🙂

# 2. tipp: Győzödj meg róla, hogy a madarad nem kapott már a feldolgozó üzemben egy nagy adag sóoldatot. Ezután sóval és más fűszerekkel pácold be a pulykádat (sós víz).

# 3. tipp: Olyan fűszereket válassz, amik nem nyomják el az ízét, hanem kiemelik azt. Ilyen például egy kevés póréhagymát, citromot, lime-ot, narancsot, zsályát, rozmaringot, kakukkfüvet vagy szegfűszeget helyezünk a pulyka belsejébe. Ez nem egy recept, csak alternatívák.zöldfűszerek

# 4. tipp: Készíts házilag fűszeres vajkrémet!

Olvassz fel a teavajat a kezeddel, és keverd össze egy kis ízlés szerinti fűszerrel. Tedd be egy fóliába, jól tömörítsd össze, és tedd be a fagyasztóba minimum 30 percre. Ha újra vaj állagúvá vált, akkor szabadítsd meg a fóliától, faragj le róla vékony darabokat, amiket be tudsz tenni a pulyka bőre alá.

# 5. tipp: Ne töltsd dugig a pulykát!

Akárhogy is szeretnénk, azért akármilyen mennyiségű tölteléket nem bír el a madarunk. Természetesen nem muszáj megtölteni sem, ha nem akarod. Ne ess abba a hibába, hogy a külseje már ropogósra sült, de a töltelék még mindig nyers marad. Ennek elkerülése végett takard le a pulykát alufóliával.

# 6. tipp: A lábak hosszabb sütési időt igényelnek, így itt ellenőrizd a grillezett pulyka elkészültét.maghőmérő

# 7. tipp: Remélem van kéznél egy maghőmérő, mert ezzel jól tudod ellenőrizni a grillezett pulyka állapotát. Az ideális maghőmérséklet a 165°C. Ha nincs maghőmérőd, akkor sűrgősen szerezz be egyet!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
grillezés erkélyen
Grillezés erkélyen

Hol a legjobb grillezni? Akik olyan szerencsések, hogy nagy kertjük van, vagy legalább egy kicsi, barátságos, valószínűleg gyorsan rávágják, hogy...

Close