Grillezz.hu – Grill Őrület

Grillezett marhahús cabernet szósszal

grillezett marhahús, marhaoldalas

Ha kedved támadt valami újat kipróbálni a legközelebbi grillezéskor, van egy marha jó receptünk, természetesen marhahús felhasználásával.

A marhaborda egy méltatlanul elhanyagolt alapanyag, pedig egy nagyon ízletes, és olcsóbb is mint a többi marhahús. A sertésoldalasra viszont nem igazán hasonlít, elkészítése és fogyasztása sem kezdő grillezőknek való feladat, de ennek ellenére érdemes próbálkozni vele. Ha követed receptünket, maradandó gasztronómiai élményben lehet részed!

Hozzávalók

Fűszerkeverék a hús bedörzsöléséhez

  • 2 tk. szárított majoranna
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 tk. fokhagyma granulátum
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 tk. só
  • 1 tk. frissen őrölt bors
  • Marhaoldalas egyben, 2-2,5 kg

A szószhoz

  • 3,5 dl bolti barbecue szósz
  • 2,5 dl cabernet sauvignon
  • frissen őrölt bors

Grillezett marhahús cabernet szósszal – elkészítés

  1. Egy kis tálban állítsd össze a fűszerkeveréket
  2. Vágd le a bordákról a fölösleges zsírt. Dörzsöld a húsba a fűszerkeveréket, fedd le műanyag fóliával és hagyd hűtőben pihenni 8-12 órán keresztül.
  3. Grillezés előtt hagyd a bordákat szobahőmérsékleten pihenni 15-30 percen keresztül. Készítsd elő a grillsütőt, melegítsd közepesen forróra, 170-230 °C közé.
  4. Tisztítsd meg a sütőrácsot. Süsd a bordákat közvetlen hőnek kitéve, lecsukott fedő mellet, nagyjából 10 percig, egyszer megfordítva közben, amíg egyenletesen barna nem lesz. Tedd a húst egy nagy, eldobható alumínium tálra, ami elég nagy ahhoz, hogy egy rétegben elférjen rajta a hús. ha szükséges, vágd a bordákat kisebb részekre.
  5. Egy nagy lábosban keverd össze a szósz hozzávalóit és forrald fel. Öntsd a szószt a húsra, és szorosan zárd le az edényt alufóliával.
  6. Lezárt fedő mellett, az alumínium edényben tartva (a lényeg a közvetett hőhatás) grillezd a húst addig, amíg nagyon omlós nem lesz, körülbelül 1 és 3/4 órán keresztül, menet közben egyszer megfordítva.
  7.  Szedd ki a bordákat a tálból és vágd 1-2 borda méretű drabokra. Fűszerezd sóval és borssal, tálald csípős szósszal. Jó étvágyat!

Ha profi vagy a grillezésben, grillezz profi eszközzel! Ezen a hatalmas és jól szabályozható elektromos grillen a marhahús is tökéletes lesz!

Steba VG500 PLUS Prémium elektromos grillsütő marhahús sütéséhezSTEBA VG500 PLUS

Prémium elektromos grillsütő
BBQ grill
Öntöttvas grill-lap
Dupla termosztát
Extra nagy méret
Low-fat technológia
Max. 300°C
Grillkocsival
Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
főzőbanán vegetáriánus grill recept
Főzőbanán grillen barna cukros mázzal – vegetáriánus grill recept

Egy újabb grill desszert, ha unod a tipikus karácsonyi sütiket, de azért jól esne valami édes. A főzőbanán sok mindenben...

Close