Grillezz.hu – Grill Őrület

Grillezett halak körete

Köret a grillezett halhoz

A grillezett hal mellé tökéletes köret lehet a zöldség, mely elkészíthető salátaként, de akár grillezett zöldségként is. Természetesen mi a grillezett zöldségre szavazunk. 🙂 Ha a batyus megoldást választod, akkor a köret egyben készülhet együtt a hallal, így megkönnyíti az ember a saját dolgát.

Ajánljuk például a grillezett brokkolit, grillezett tökfélét és a grillezett spárgát, ettől eltérhetsz, hiszen mint már régebben is írtunk grillezett zöldség bármilyen általad kedvelt zöldségből készíthető.

Tenger gyümölcsei grillezve

A halak mellett és helyett készíthetsz tengeri herkentyűket is a grillen. Az apróbb rákokat és egyéb tengeri ételt jó, ha egy éjszakán át bepácolod és a hűtőbe téve, lefedve tartod. Én a fokhagymás pácokra esküszöm, ha grillezett tenger gyümölcseiről van szó. Te milyen pácot készítenél hozzá? A pácolás azért fontos folyamat, mert a hús így nem szárad ki és kap egy kis fűszeres ízt. A könnyebb kezelhetőség érdekében ajánlott a rácstálca használata, ezáltal nem ég rá az elektromos grillsütőnkre. Nem utolsó szempont, ugye? 🙂

Grillezett tenger gyümölcsei

Amennyiben nagyobb rákokról van szó, meg kell szabadítanod a páncéljától (nem ehető részeitől). Ezek a grillezett rákok nem csak grilltálca segítségével, hanem nyársra szúrva is megfelelő választás. Pácolást vagy bacon szalonnába csavart rákot ajánlom az ínyenceknek. A kagylók akár héjukban meg is főzhetőek, ekkor egyszerűen meg lehet állapítani az elkészülést. A kisebb kagylók akkor főttek meg kellőképpen, ha a nagyok teljesen szétnyíltak.

Egyéb grillezhető tengeri herkentyű a rákon kívül: kagylók (pl. fésűkagyló), kalamári, tintahal.

Ha nem olvastad volna, hogyan készülnek a grillezett halak, akkor kattints a cikkhez IDE!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Gyümölcscentrifuga által egészségesebben

Ilyenkor, a hideg időszakban rengeteg a náthás, légúti és influenzás megbetegedés. A megelőzés és a gyors gyógyulás érdekében Te is...

Close