Grillezz.hu – Grill Őrület

Grillezés hőségben

grillezés hőségben

Mi az, ami még a szauázásnál is jobban megizzaszt? Például a nyár közepén való grillezés. Szerecsére a grillezés hőségben sem lehetetlen, sőt, még csak nem is élvezhetetlen. A grillezés ma már nem egy időjárásfüggő tevékenség, úgyhogy yugodtan gyújtsd be a grillt júliusban is!

Grillezés hőségben – mire kell odafigyelni?

  1. Ha napok óta tart a kánikula, ne feledkezz meg arról, hogy a fű, a bokrok és a többi növény vaszínűleg szárazabb, mint máskor. A biztonsági zónád a fokozott tűzveszély miatt legyen még a szokásosnál is nagyobb, és vedd figyelembe az esetleges tűzgyújtási tilalmat is!
  2. Süss kevesebb húst! Helyette készíts több salátát, hideg köretet, így kevesebb időt kell eltölened a grillsütő mellett. egy óra a grill mellett 30 fokban még a legfanatikusabb grill rajongóknak sem egyszerűen kibírható.
  3. Legyen kéznél hideg folyadék, és igyál belőle SOKAT. A sör jól hangzik… de a tiszta víz vagy a sportital sokkal jobb.
  4. Ha nagyon meleg van kint, az ételek a grillen is érezhetően hamarabb fognak elkészülni. Ha valamit lassan szeretnél sütni, vedd  szokásosnál kicsit lejjebb a hőfokot. Legjobb, ha jó minőségű hőmérővel ellenőrzöd a húsok állapotát.
  5. Tölts meg egy mély tálcát jéggel, és a salátákat, különsen a krumpli vagy majonéz alapú salátákat ezen tárold. Így is legfeljebb egy órát töltsenek a szabadban.
  6. A laza, szellős ruházat kellemes viselet káikulába, de  ha nem akarsz lángra kapni, ajánlott inkább betűrni ezeket grillezéshez. A cipő viselése szintén ajánlott – ha léptél már rá mezítláb egy-egy elgurult széndarabra, érteni fogod, miért.
  7. Próbálj meg árnyékban elhelyezkedni! még jobb, ha kibírjátok estig, és csak akkor álltok neki a grillezésnek, ha már hosszúak az árnyékok, kevésbé tűz a nap, és a hőmérséklet is kezd lehűlni.

Nagy melegben az elektromos grill kényelmesebb és biztonságosabb alternatívát jelent. Próbáld ki bátran, népes grillparty-ra ezt ajánljuk:

Steba VG350 BIG BBQ Álló-, és asztali grill - grillezés hőségbenSTEBA VG350 BIG

BBQ Álló-, és asztali grill

XXL sütőfelület 55 x 41 cm
Low-fat technológia
Hőmérő és pára-szeleppel
Erős tapadásmentes sütőlap
Tartó tálca
2200W
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Marhahús feldolgozás

Avagy a Steak készítése Azt már az előző cikkekben is láthattátok, hogyan készítsük elő és kezeljük a húsokat, illetve néhány...

Close