Grillezz.hu – Grill Őrület

Nyárson sült grillcsirke recept

grillcsirke

Nincs is jobb, mint villára tűzni egy bekapni egy nagy falatot az illatozó, omlós grillcsirke legfinomabb részéből. Egész grillcsirkét sütni jó: a család legkülönbözőbb ízlésű tagjai is megtalálhatják a maguk csemegéjét.

  • Hozzávalók 2-3 személyre
  • 1 egész csirke (1,5 -2 kg)
  • 2 ek. só
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • A nyárson sült grillcsirke elkészítése

A nyárson sült grillcsirke elkészítése

  1. Törölgesd szárazra egy papír törlőkendővel a húst. Hintsd meg sóval a bőrt is és a testüreget is. Sütőpapírba csomagolva hagyd egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben pihenni.
  2. Egy villa segítségével a hús minden részére szúrj lyukakat. Tűrd a szárnyakat a csirke alá és spárgával kösd össze a lábakat
  3. Tűzd nyársra a csirkét, majd grillsütőben süsd 30-45 percen keresztül. Akkor van kész, ha a bőre aranybarna, és a maghőmérő a hús legvastagabb részén eléri 70 °C-ot.
  4. Ha megsült, hagyd egyben pihenni még 10 percen keresztül, majd távolítsd el a nyársat, vágd darabokra és tálald az illatozó grillcsirkét még melegen.

Jó étvágyat kívánunk!

Javasolt grillsütő grillcsirke sütéséhez:
Steba KB41 GrillsütőSTEBA KB41

Grillsütő
Rozsdamentes acél ház
Forgónyárs 2 grillcsirkének
Kapcsolható légkeverés
Dupla biztonsági üveg ajtó
38 literes belső, 2000W

 

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Alkoss nagyot a semmiből – Grillfalatok üres hűtőből

Van az úgy, hogy az ember konyhája, hűtője éppen kifogyóban van. Ilyenkor sem kell megijedni, mert itt van az új...

Close