Grillezz.hu – Grill Őrület

Grill padlizsán tekercs recept

A négysajtos töltelékkel készült grill padlizsán tekercs készítése közben duplán kihasználhatod a grillsütődet: először a padlizsánszeleteket grillezzük, majd később az összeállított tekercsekkel is visszatérünk a grillsütő mellé. Ez az étel nem csak finom, hanem látványos is, ha szeretnél valakit lenyűgözni, készítsd ezt! Trükkösnek látszik, de valójában nem nehéz elkészíteni.

Hozzávalók 4 adaghoz

A marinara szószhoz

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 tk. csili chips
  • 1 (800 g) konzerv paradicsompüré
  • 3 ek. finomra vágott friss bazsalikomlevél
  • só és frissen őrölt fekete bors

A tekercsekhez

  • 250 g ricotta teljes tejjel
  • 100 g friss mozzarella lereszelve
  • 35 g érett provolone sajt, reszelve
  • 35 g finomra reszelt parmezán sajt
  • 1 nagy tojás
  • 2 ek. apróra vágott friss bazsalikomlevél, és még egy kevés a tálaláshoz
  • 2 nagy padlizsán, végeik nélkül, hosszábban kb. fél centis szeletekre vágva
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

A grill padlizsán elkészítése

A marinara szószhoz:

Tedd az olajat, a fokhagymát, a piros paprikát egy közepes méretű lábosba, és melegítsd közepes lángon. Süsd addig, amíg a fokhagyma illatát érezni nem kezded és buborékok jelennek meg a levében, 30-60 másodpercig. Keverd hozzá a paradicsompürét és forrald fel. Vedd takarékra, és főzd 20 percen keresztül, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Ha kész, vedd le a tűzről és keverd bele a bazsalikomot. Fűszerezd sóval és borssal, majd tedd félre.

A tekercsekhez

  1. Keverd össze a ricottát, a mozzarella harmadát, a provolonét és a parmezán felét a tojással és a bazsalikommal egy közepes méretű tálban. Tedd félre ezt is.
  2. Melegítsd fel a grillsütőt közepesen magas hőfokra. Közben kend meg vékonyan olajjal a padlizsánszeleteket és fűszerezz sóval és borssal. Grillezd a padlizsánszeleteket barnára, oldalanként 2-3 perc.
  3. A megsült padlizsánszeletek szélesebbik oldalára tegyél egy-egy púpozott evőkanálnyit a ricottás töltelékből, és tekerd fel a padlizsánt a töltelékkel együtt.
  4. Vedd lejjebb a grill hőfokát. Egy lapos hőálló tálba vagy tepsibe önts a marinara szószból, hogy vékony réteget képezzen az edény alján. Ebben rendezd el a tekercseket, a tetejére pedig szórd rá a maradék mozzarellát és parmezánt. Alufóliával lefedve süsd 15 percen keresztül, amíg a sajtok meg nem olvadnak. Vedd le a grillről, szórd meg még egy kevés bazsalikommal, és tálald melegen. (Ezt a lépést sütőben is elvégezheted.)

Jó étvágyat kívánunk!

Javaslat a sütéshez: a konyhában is használható asztali grill

Ha neked még nincs, klikkelj!

CLOER 6410
Low-Fat asztali grill ‘Formatervezői díjas’

Low-Fat asztali grill 'Formatervezői díjas'

Modern, Low-Fat kivitelezés

Gyors felmelegedés

Nagy hatékonyság

Hőmérséklet szabályzás

Könnyen tisztítható

 

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
7 tipp egy pazar pulykavacsorához

A pulyka éppolyan egészséges soványhús, mint a csirke. Mégis úgy érzékelem, sokkal kevesebben készítenek pulykát. Mi az oka annak, hogy...

Close