Grillezz.hu – Grill Őrület

Grill csipesz kiválasztása

grill csipesz

Grill csipesz, grill fogó rengetegféle létezik. Mi a különbség köztük? Mi alapján lehet választani közülük? Egyáltalán van lényegi eltérés a különféle változatok között? Cikkünkből kiderül!

A grill csipesz tulajdonképpen a kezed meghosszabbítása, hogy a forró környezetben is biztonságosan dolgozhass. Érdemes mindjárt egy tartalékot is beszerezni, hogy teljes biztonságban tudhasd magad.

A megfelelő típus kiválasztásához több szempontit is végig kell gondolnod, ezeket súlyozva hozhatsz végül objektív döntést. A legjobb persze azt választani, amit szubjektíven is kényelmesnek, praktikusnak érzel.

Méret

Ne, még véletlenül se használj egyszerű konyhai csipeszt grillezéshez, mer jó eséllyel meg fogod égetni magad! Egy jó grill csipesz nagyjából 40-45 cm hosszú. ha ennél sokkal hosszabbat választasz, nehéz lesz bánni vele, ha viszont jóval rövidebbet, könnyen megégetheted magad.

Ha személyesen vásárolsz, mérd hozzá a csipeszt egy olyan grillsütőhöz, ami hasonló méretű, mint a sajátod. Akkor jó, ha kényelmesen eléred fele a sütőfelület közepét, azaz a grill csipesz legyen nagyjából fele olyan hosszú, mint amekkora a grillsütő átmérője.

Érzet

Amikor kézbe veszed a grill csipeszt, kényelmesnek és stabilnak kell, hogy érezd, akkor jó, ha szó szerint és átvitt értelemben is úgy érzed, kézben tartod a dolgot. Ha összecsíped, érezned kell a rugó ellenállást, de annyira ne legyen erős a rugó, hogy már rövid idő után kifáradjon a kezd és az alkarod.

A könnyű, kevés anyagot tartalmazó csipeszek akkor sem jók, ha a szorításuk nagyon erős, ezeket ne vedd meg, nincs értelme.

A jó csipesz könnyedén zár, egyenletes nyomással és kevés ellenállással. A rugós felépítésű csipeszek egyszerűbben kezelhetők, mint az egyetlen, hajlított fémdarabból készültek, de ez valójában egyéni ízlés dolga.grill csipesz

Vásárláskor érdemes kipróbálni fogókesztyűvel vagy konyharuhával is a csipeszt, így is kényelmesnek kell lennie.

Ezek mellet a csipesznek elég könnyűnek kell lennie ahhoz, hogy mozgékony és ügyes legyél velük a kezedben. Ha csak egy-két szelet húst kell megforgatnod, akkor persze szinte mindegy, milyet használsz, de ha egy nagyobb vendégsereg számára készítesz kisebb darabokból álló ételt, rengeteg időt és fáradtságot megspórolhatsz egy jobb csipesszel.

 

A fogórész

Lyukakat szúrni a grillen sülő húsba? Nagyon rossz ötlet, kivéve, ha maghőmérőről van szó.

A lényeg: olyan csipeszt válassz, amelynek lapos, vagy finoman fodrozott fogórésze van, ne legyenek rajta hegyes fogak.

grill csipesz

Szigetelés

A grill sütőfelülete közelében forróság van. A fém pedig jól vezeti a hőt. Ezért minden valódi grill csipesz fogantyúja kellően hosszú és hőszigetelt kell, hogy legyen, hacsak nem akarsz a saját ujjaidból is sült húst készíteni.

Anyag

Talán mondani sem kell, hogy kizárólag jó minőségű, hőálló anyagból készült csipeszt válassz.

Tapadásmentes bevonatokhoz (elektromos grillhez), teflonedényekhez speciális csipeszre lesz szükséged, kifejezetten erre alkalmasat válassz.

Honnan vegyek grill csipeszt?

Ha a maximális kényelem híve vagy, rendelj innen online!

Ha szoktál Budapesten járni, és szereted saját magad kipróbálni a dolgokat, látogass el ide!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
sörsajt
Bluegrass sörsajt burger Bourbon BBQ szósszal

Ettél már sörsajtot? A sörsajt egy olyan finomság, ami (meglepő módon) sörből és sajtból készült. A sok hozzávaló és a...

Close