Grillezz.hu – Grill Őrület

Füstölj be neki… Füstös csirkecombok

Hiányolod az elektromos grillen készült ételekből a „füstös” ízvilágot? Semmi gond. Füstölj be neki!

Elektromos grill vagy faszenes grill? Rengeteg vélemény és tapasztalat kering arról, hogy melyik a jobb. Mindegyik van előnye és hátránya. Döntsd el, hogy Neked melyik a legjobb és válaszd azt.

Nekünk van 6 érvünk, hogy miért használj elektromos grillt:

  •  Bármikor használhatod, télen-nyáron. Nem időjárás függő.
  •  Bárhol használhatod: konyha, terasz, de magaddal is viheted (kisebb modelleket) utazáskor, ha nem bírsz tőle elszakadni 🙂
  •  Használat közben nincsen füstszag, nincs elszenesedett / megégett étel
  •  Nem kell bajlódni a tűzcsiholással
  •  Áram kell hozzá és mehet is a grillezés (nem kell komolyabb előkészület hozzá)
  •  Könnyű tisztítani (még langyosan egy papírtörlővel egyszerűen takarítható)

A „tüzes” grillezés pártiak szerint ez jól hangzik, ám az elektromos grillen készült ételekből valami hiányzik: az a bizonyos füstös íz! S valóban nyílt tűzön történő sütéskor az étel kap egy „füstös” aromát, ami az elektromos grilleknél nem érezhető.

Szeretnéd elektromos grillen sütött étel ízét egy kicsit „megbolondítani” s olyanná varázsolni, mintha a tűzről vetted volna le? Szívesen kipróbálnád a füstölt sajtot, sonkát, sót, húst…? Régóta keresel már erre megoldást?

Próbáld ki a STEBA elektromos füstölő készülékét. Füstölj otthon minden bonyolultabb felszereltség nélkül. A kis készülékkel pillanatok alatt faszenes grillezéskor megszokott aromás, kissé füstös ízvilágot adhatsz ételeidnek. Aromásíts sót, adjál különleges ízt a sajtnak, a zöldségnek..

Füstös ízletes csirkecombok

Hozzávalók:

– bőrös csirke felső combok

páchoz: olívaolaj, paprikapor, chilipor, kakukkfű, fokhagyma, cayenne bors, feketebors, só

Elkészítése

Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes!

Vegyél 6 felső csirkecombot, ne szedd le a bőrét! Készíts egy fűszeres pácot. Egyszerűen keverd össze a fent leírt hozzávalókat ízlésednek megfelelően adagolva az alapanyagokat. Dörzsöld be vele alaposan a csirkecombokat.

Vedd elő az üvegfedeles grillsütődet: Steba VG200

Zsírpapíron kezd el sütni a combokat. Ha már majdnem készen van a hús, akkor vedd elő az elektromos füstölődet és emeld fel a grill tetejét és mehet be az ízletes aromát adó füst 🙂

Zárd vissza az grill üvegtetejét és hagyjad még egy pár percig a combokat a füstben. Kísérletezhetsz a különféle ízekkel!

Jó étvágyat!

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
grill tojás
Paprikában grillezett tojás

A világ egyik legegyszerűbb grill étele a héjában sült tojás. Ha viszont valami fantáziadúsabb grillezett tojásételre vágysz, próbáld ki ezt...

Close