Grillezz.hu – Grill Őrület

Egyszemélyes grill pizzák

grill pizza

Pizza nem csak a kemencében vagy a sütőben sülhet, hanem grillsütőn is.Hamar az indoor grill estek kedvencévé válhat az egyszemélyes grill pizza: valószínűleg nincs ember, aki ne szeretné a pizza valamelyik változatát, és ezzel a módszerrel a rendelkezésre álló feltétekből bárki egyénileg összeállíthatja magának a tökéletes pizzát. 

Elkészítési idő: 30 perc

1 adagban: 430 kcal

Hozzávalók 4 adaghoz

Tészta

  • 190 g finomliszt
  • 60 g teljes kiőrlésű liszt
  • Fél csomag friss élesztő
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. cukor
  • 180 ml langyos víz
  • 1 ek. olívaolaj

Pesto

  • 1 csésze aprított friss bazsalikom
  • 0,5 dl natúr joghurt
  • 2 ek. sózatlan, tisztított napraforgómag
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva vagy aprítva
  • 1/8 tk. só
  • 1/8 tk. bors

Feltétek

  • 100 g mozarella sajt
  • 2 közepes paradicsom, vékonyra szeletelve
  • 2 újhagyma, feldarabolva
  • Durván őrölt bors
  • 2 ek. őrölt parmezán sajt

Az egyszemélyes grill pizza elkészítése

  1. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt a sót és a cukrot. Add hozzá a vizet és az olajat, és gyúrd addig, amíg egy puha gombócot nem kapsz belőle. Borítsd ki egy belisztezett felületre és dagaszd addig, amíg sima és rugalmas nem lesz, azaz nagyjából 5-7 percen keresztül. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percen keresztül.
  2. Közben tedd egy turmixgépbe a pesto hozzávalóit. Fedd le, és dolgozd össze simára az alapanyagokat.
  3. Oszd fel a tésztát 4 részre. Nyújtsd minden darabot egy-egy 15 cm sugarú körré. Nedvesíts meg olajjal egy papírtörlőt, majd vékonyan olajozd be vele a grillsütőt.
  4. Melegítsd fel a grillt, majd tedd rá a pizzatésztát. Fedd le és süsd 1 percig, vagy amíg meg nem dagad és aranyszínű nem lesz. Fordítsd meg.
  5. Oszlasd el a pestot  a pizzákon. Tegyél rá sorban mozarella sajtot, paradicsomot, hagymát, borsot, parmezánt és végül még egy kevés mozarellát. Grillezd, lefedve, kissé alacsonyabb hőmérsékleten 3-5 percen keresztül, amíg a sajt meg nem olvad és a tészta enyhén meg nem barnul.

Jó étvágyat kívánunk!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Aszalás házilag

A nagyijaink is tartósítottak egy csomó módszerrel gyümölcsöt, zöldséget és fűszernekvalót télire és az ínségesebb időkre. Az én emlékeimben a...

Close