Grillezz.hu – Grill Őrület

Dijoni mustáros csirkecomb grillezve

grill mustáros csirkecomb

Ebből az ételből érdemes egyből dupla adagot készíteni! Garantáljuk, hogy ha így teszel, akkor sem lesz ideje megromlani, nagyon hamar el fog fogyni. Mustár, fokhagyma, balzsamecet és a grillen sült ételek utánozhatatlan aromája – ez egy igazán ízes étel ínyenceknek. Ráadásul a legtöbb grillezett ételhez hasonlóan ezt is könnyű elkészíteni, ezért kezdő szakácsok is bátran megpróbálkozhatnak vele.

 

Hozzávalók

  • 0,7-1 kg csirkecomb csont és bőr nélkül
  • 4 ek. zúzott fokhagyma
  • 1tk. szárított petrezselyemzöldje
  • kb. 1 ek. só
  • 1 tk. bors
  • 5-6 ek.  dijoni mustár
  • 4 ek. balzsamecet
  • 1 ek. cukor
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1,5 tk. szárított rozmaring

A mustáros csirkecomb elkészítése grillen

A csirkecomb kivételével keverd össze az összes hozzávalót. Öntsd rá a csirkére a mustáros szószt, és hagyd pácolódni legalább egy órán keresztül., de akár egész éjszaka is hagyhatod a hűtőben pihenni.  Ha készen állsz a sütésre, vedd ki a combokat a pácból és süsd alacsony -közepes hőmérsékletre hevített grillsütőn 10-12 percig. Akkor jó, ha már a hús belseje is puha, kívül pedig ropogósra sült. Tálald ízlés szerinti körettel!

Jó étvágyat kívánunk!

Nincs otthon grillsütő?

Nem csak csirkét, de bármi mást is takarékosan és gazdaságosan süthetsz a STEBA GP2 ECO energiatakarékos üvegkerámia grillen. Ha gyors és gazdaságos grillsütővel szeretnél otthon csirkét (és hozzá köretet) sütni, ezt ajánlom.

 

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
Gluténmentes zöldséges röszti

Egyszerű, ám érdekes vegetáriánus és még gluténmentes ételt is készítenél? Netán csak egy érdekesebb vacsora ételre vagy köretre vágysz? Készítsd...

Close