Grillezz.hu – Grill Őrület

Citromfüves garnélanyárs recept

garnélanyárs

Ismét a tenger gyümölcseit nyársaljuk fel, ezúttal citromfűvel ízesített garnéla kerül a grillre. Ez a garnélanyárs nem csak nagyon finom, nagyon egészséges is. Az ázsiai ételek kedvelőinek különösen ajánljuk!

Előkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 5 perc

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 120 ml kókusztej
  • 60 ml halszósz
  • 3 ek. világosbarna cukor
  • 1 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 2 ek. aprított koriander (lehetőleg frissen)
  • 1 ek. currrypor
  • 700 g közepes méretű garnélarák, megtisztítva, kibelezve
  • 4 citromfű szár
  • Boltban vásárolt vagy házilag készített földimogyoró szósz a tálaláshoz

Elkészítés

Egy nagy tálban keverd el a kókusztejet, a halszószt, a barnacukrot, a gyömbért, a koriandert és a curryport. Add hozzá a garnélát és tedd el 1-2 órára pácolódni.

Vágd le a citromfű ágak alsó és felső részét, majd óvatosan vágd ketté. Vedd ki a garnélád a pácléből. A lére már nem lesz szükség, a garnélákon pedig fűzd végig a citromfűszárat majd szúrd fel őket a nyársra.

Melegíts elő egy beltéri grillsütőt magas hőfokra. Fújd le nem tapadós olajspray-vel vagy kend le egy ecsettel. Süsd a garnélákat oldalanként nagyjából 2 percig,  amíg enyhén áttetszővé nem válnak, időközben egyszer megfordítva őket. Tedd a kész nyársakat előmelegített tányérra, és önts rájuk egy kevés mogyorószószt.

Nagyszerű vendégváró, ha valami nagyot szeretnél villantani a konyhában, de készülj fel rá, hogy hamar el fog fogyni az asztalról!

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
STEBA KB 23 grillsütő

Pizzát, süteményt, zöldségeket sütne egy légkeveréses sütőben? Takarékoskodna az energiával? A STEBA KB 23 grillsütő a ropogós és ízletes falatok mestere!...

Close