Grillezz.hu – Grill Őrület

BBQ oldalas barna sörben sülve

Szereted a sört? Ha igen, akkor ne csak igyad, hanem használd grillezéshez is! Hogy milyen grill étel kerül a tányérodra, az erősen függ a pácolástól is.

 

 

A húsokat érdemes sütés előtt bepácolni, sokkal jobb lesz az ízük. A magas hőfokon grillezett húsokat (vastag szeletek), halakat, zöldségeket ízesíthetjük, puhíthatjuk pácolással.

Pácolási és grillezési tippeket itt olvashatsz.

 

Próbáld ki a sört! A barna sör jól illik vörös húsokhoz, vadakhoz.

Javasolt fűszerek: borókabogyó, babérlevél, sáfrány, bors, majoranna…

 

 

Hozzávalók:

0.75 – 1kg oldalas

1-2 gerezd fokhagyma

BBQ fűszerkeverék

3-5 dl jó minőségű barna sör

 

Használhatunk még ízesítéshez:

piros aranyat, őrölt bors,

Fűszerezd az oldalast (só, bors, fokhagyma) és tekerd zsírpapírba, úgy, hogy nyitható legyen. Tedd be a BBQ sütőbe 110°C-ra. Indirekt sütést használunk, helyezd rácsra a becsomagolt húst.

Forgasd meg az oldalast kb. fél óránként!

Közben ne felejtsd el megöntözni jó minőségű barna sörrel.

A sütési idő kb. 12-14 óra.

Magasabb hőfokon rövidebb idő alatt is elkészítheted, s omlós marad, pláne, ha a fogyasztás előtt egy kicsit pihenteted.

A sütés végén, amikor elég puha és ízletes már a hús, 200°C-on szép pirosra, ropogósra süthetjük.

 

 

Ha tetszett, ossza meg a cikket:
  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read more:
grillezett zöldségek
Egyszerű bazsalikomos grillezett zöldségek – előfőzés nélkül!

Nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis finom grill zöldség receptet keresel? Megtaláltad! Egészséges és szó szerint sokszínű vacsorát készíthetsz pusztán grillezett zöldségekből...

Close