Grillezz.hu – Grill Őrület

A gyümölcscentrifuga a grillparti sztárja

Ha egy jó grillpartit szeretnék szervezni, akkor mindig azon rágom magam, hogyan is lehetne igazán feldobni, hogy mindenki számára élvezhető és maradandó élményt nyújtson. Te mit szeretsz egy grillpartiban? Mi legyen a kerti parti különlegessége? Talán ez a két legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak.

Most a hideg időszakban a különböző gyümölcs szószokra gondoltam, tökéletesen illenek a grillezett húsok és zöldségek mellé is, de akár édesség gyanánt is fogyasztható piskóta, muffin és egyéb nyalánkság mellé.

Frissen facsart levek a grillpartira

Ha van a háznál egy gyümölcscentrifuga, az sosem hátrány, hiszen az ételek mellé kínálhatunk vitamindús dzsúzokat például narancsból, almából, de akár még céklából is. Nemcsak a saját magunk és családunk, de még vendégeink egészségét is védjük az ízletes itallal. 🙂 A gyümölcscentrifuga segítségével könnyen, percek alatt több gyümölcsöt és zöldséget is összedolgozhatunk.

Természetesen ha egy narancspréssel rendelkezel, akkor már az is megfelelő megoldást nyújt a levek elkészítéséhez.

Mi készülhet a frissen facsart levekből?házi jégkrém

  1. Nyilván maradhat a gyümölcscentrifuga által elkészített facsart gyümölcs vagy zöldséglé.
  2. A melegebb évszakokban készíthetsz belőle smoothie-t is.
  3. Meleg gyümölcsszósz a grillezett húsok vagy zöldségek, esetleg sütemények mellé.
  4. Szintén a nyári időszakban jégkrémkészítővel ízletes jégkrém.
  5. Koktélokhoz használhatod az elkészített leveket, a boltban megvásárolható társaik helyett.

Ízelítő a gyümölcsszószokból

Hoztam Neked egy aktuális szószt is, hogy lásd micsoda finomságok készíthetőek egyszerűen. A citrusfélék most hódítanak, ezért a narancs szósz lett a választottam, remélem Neked és vendégeidnek is ízlik majd!

Narancs szósz recept

Hozzávalók:

  • 3 db narancsnarancs szósz
  • 1 dl pecsenyelé vagy víz
  • 1/2 dl száraz fehér bor
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1/2 kk. őrölt gyömbér
  • csipet só

Elkészítése:

A narancsok héját reszeld le és tedd félre. Gyümölcscentrifuga használatával (gyümölcsprés és facsaró is megteszi) facsard ki a narancsok levét. Karamellizáld meg a cukrot, majd öntsd hozzá a narancslevet (rostostul), a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat és gyömbért, a csipetnyi sót. Ehhez még tegyél 1 dl pecsenyelevet (víz is jó helyette, ha nem húst sütsz éppen), és 1/2 dl bort. Lassú tűzön sűrítsd be, nagyjából fél óra szükséges hozzá.

Ezt a szószt kacsához ajánlom a leginkább, de más húsételhez is megfelelő. Ha még nincs otthon gyümölcscentrifuga, akkor jobb, ha kérsz egyet Valentin napra a párodtól, mert a lehető legjobb konyhai dolog. 🙂 Keresgélj IDE kattintva és válaszd ki a számodra legtökéletesebbet!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
barbecue
Barbecue sertésszeletek

A pácolásra fordítandó 25 percet is beleszámítva ez az étel 40 percen belül juthat a bevásárlószatyortól az asztalig, elkészítése pedig annyira egyszerű, hogy...

Close