Grillezz.hu – Grill Őrület

A grill anatómiája

grill anatómiája grillsütő részei

Gyerekként te is mindent szétszedtél, hogy lásd, hogyan működik? Ha igen, ez tetszeni fog: boncoljunk grillsütőt! Rövid és fájdalommentes anatómialecke szakácsoknak: ez az elektromos grill anatómiája.

A sütőlap

Ez a grillsütő egyik legfontosabb része – ez érintkezik a készülő étellel. Szerepe a hő egyenletes átadása, de egy jó sütőlap ezen kívül még sok minden másra is képes. Például nem árt, ha tapadásmentes bevonata van, hogy ne tartson órákig a mosogatás a vidám sütögetés után. A menő grill mintát pedig a sütőfelület bordái biztosítják, akkor is, ha elektromos grillről van szó.

A fűtőelem

Akárcsak az atomerőműveknek, a grillsütőknek is ez a lelke. Szerencsére nukleáris reakciókról szó sincs, egyszerűen csak hőt termelünk elektromosság segítségével. Itt a fontos szempont a maximális elérhető hőmérséklet (tudtad, hogy a V500 e téren a gázgrillekkel vetekszik?) és a pontos szabályozhatóság. Emellett természetesen nagyon fontos a biztonság – ez azonban egy jó minőségű, márkás grillsütő esetében szerencsére magától értetődően rendben szokott lenni.

Kábel és dugó

Igen, az elektromos grill anatómiája nem lenne teljes ezek nélkül. Az elektromos grillsütő legnagyobb előnyei közé tartozik ugyanis, hogy egyszerűen, hálózati árammal, szabványos konnektorból biztosíthatjuk neki a betevő energiát, hogy elkészítse a nekünk energiát adó finom grillezett vacsorákat. Ma már kifejezetten energiatakarékos készülékek is kaphatók.

A fedél

Az elektromos grill az egész konyhát olajba borítja, igaz? NEM!!! Egy a formatervezett grillsütő legalább egy fröccsenésgátló peremmel, low-fat technológiával és esetleg fedéllel is rendelkezik. Utóbbi az ételkészítés során is hasznos, fedő alatt a gőzben hamarabb készülnek el az ételek.

A zsírgyűjtő tálca

Mivel elektromos grillek esetében nem nagyon van hova elcsöpögni a kisült zsírnak, fontos, hogy összegyűjtsük azt valahol. Így tisztábban, egészségesebben készülhet az étel, másnap pedig isteni zsíros kenyér is jutni fog annak, aki szereti. A sütőfelület alatt található zsírgyűjtő tálca segítségével elkerülhető, hogy mindent odaégett zsír és annak a füstje borítson – többek között ezért jobb egy elektromos grillen sütni, mint a gáztűzhelyre helyezhető, öntöttvas grill lapokon.

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
grillezett kukorica
Grillezett kukorica köret

Friss kukoricából készül ez az ínycsiklandó köret - mert nem csak húsokat lehet grillezni, hanem azt is, amit melléjük tálalsz....

Close