Grillezz.hu – Grill Őrület

8+1 tipp a vöröshagyma körül a konyhában

Mi a legnagyobb gond, ami felmerül a főzés és a vöröshagyma kapcsán? Neked mi jut a vöröshagymáról eszedbe? Vegyük sorra: a sírás, a szag, hámozási nehézség és a tárolás, hogy beszagosítja az egész hűtőszekrényt, az eszközöket és a kezedet is. Összeszedtem pár házi praktikát a felsorolt “tünetekre”. 🙂

8+1 háziasszony praktika a vöröshagyma körül

 hagyma

  1. A hagyma szeletelésekor gyújts meg egy gyertyát, mert a láng elégeti a vöröshagyma gőzeit, így nem könnyezik.
  2. A könnyek és a szagok ellen segít még az is, ha a hámozás előtt hideg vízbe áztatod vagy hűtőszekrénybe teszed pár percre. A hidegtől a borítólevelek leválnak, csak le kell húzni.
  3. Kiadósabb lesz a vöröshagyma, ha nem aprítod, hanem inkább reszeled. Ha a vékony barna héját rajta hagyod, akkor nem is esik szét a művelet közben.
  4. A félbevágott hagymát a szeletelésig fordítsd le a vágódeszkán, mert kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.
  5. Ha a főzéskor a vöröshagyma egyik felét használod csak fel, akkor a másik felét tedd nedves papírra, majd csomagold vagy dobozold be és tedd a mélyhűtőbe.
  6. Ha még a héten szeretnéd felhasználni a fél hagymádat, akkor szétvágást követően kend be vajjal a vágott felét és tedd alufóliában a hűtőszekrénybe. Így tovább marad friss és a kellemetlen szagot is elkerülheted.
  7. Az ilyen erőteljes szagokat úgy tudod az eszközökről és a kezedről is eltüntetni, ha citromkarikával, egy szelet burgonyával vagy ecetes vízzel megdörzsölöd.
  8. Pirításkor figyelj arra, hogy ne pirítsd túl a hagymát, különben kesernyés íze lesz. Mielőtt még teljesen megpirulna, vedd le a tűzről, hiszen a zsiradékban még ezután is sül.

(x)

Válogass kedvedre!

Nézd végig a Bonair Shop grillsütő ajánlatát! bonairshop.hu

(x)

+1. Hagymahéjat főzd 10 percig és szűrd le. Ezzel a lével permetezd le a rózsáidat, amennyiben levéltetvekkel küzdesz.

Amennyiben érdekelnek vöröshagymával kapcsolatos egészségügyi házi praktikák is, akkor kattints ide!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
grill pizza
Egyszemélyes grill pizzák

Pizza nem csak a kemencében vagy a sütőben sülhet, hanem grillsütőn is.Hamar az indoor grill estek kedvencévé válhat az egyszemélyes...

Close