Grillezz.hu – Grill Őrület

5 alapvető kérdés grillezés előtt!

Összegyűjtöttünk 5 fontosnak tartott kérdést, amire szükséged lehet, mielőtt nekiállsz, és élveznéd grillezés örömeit. Ha már profi vagy, akkor is olvasd el, és tudj meg többet!

Köszönjük a beküldött kérdéseket, és várjuk a továbbiakban is őket, hiszen szeretnénk segíteni az eltévelyedett grillbáránykáknak! 🙂 Ezekből emeltünk most ki 5 fontosabbat, ami többeket is foglalkoztatott.

1. KÉRDÉS: Mely húsok a legjobbak grillezés szempontjából?

Erre azt hiszem egyszerű a válasz. A sovány húsokat is meg lehet grillezni, de ügyetlenebb kéz sok esetben kiszáríthatja a húst. Ha mégis a szárnyasokra szavazol, akkor KATTINTS a pontos leírásért, hogyan is bánj velük!szegyhús

A legjobban grillezhetőek a vöröshúsok, abból is az állat vállánál található részek. Igaz, ezek inasabb, zsírosabb részek, de a hosszabb grillezés folyamatakor szépen összesülnek, eközben a hús sem veszít nedvességtartalmából.

2. KÉRDÉS: Mi a különbség a fadarabok, az apró famaradványok, a fabrikett és a pellet között?

Jelentősen nagy a különbség. Az, hogy melyiket használjuk grillezés közben, nagyban meghatározza a grillezési felület méretét, alakját és égési idejét.

Nagyobb fadarabokból tákolt tábortűz hője, viszonylag kisebb helyre koncentrálódik. Nehezebb elérni a parázslási folyamatot, mert ugye a tűzbe dugni, és megégetni az ételt nem szabad! Itt elolvashatod, hogy miért! >>> Az étel lassan készül el rajta.

Az apróbb fafarigcsákat gyorsabban rá lehet venni a nekünk megfelelő égésre, amin rövidebb idő alatt el tudjuk készíteni a grillezendő étket.aprófa

A fabrikett és a pellet nagyjából egy kaptafára megy, csak méretben különböznek. Mind a kettő tömörített fűrészpor. Könnyen, gyorsan be lehet gyújtani, és folyamatos parazsat kapunk. Ezen viszonylag gyorsabban elkészül az általunk kívánt grillétel.

3. KÉRDÉS: Gázgrilled van, de füstös ízre vágysz?

Vegyél alapból füstölt húst, ha teheted. Ha abból grillezünk, ami otthon van, akkor gázgrill esetén fedd le a húsokat és inkább lassan sütési folyamatot válassz.

>>> Válassz elektromos grillt ITT! <<<

4. KÉRDÉS: Akkor most a grillételt le kell vagy nem kell lefedni?

Ez attól függ, mit grillezel éppen, vagy mit szeretnél elérni a grillezés végére. Azzal, hogy lefedjük a grillezett húst, zöldséget, nagyobb hőt biztosítunk neki. Így főni, párolódni is tud. Ez akkor fontos, ha keményebb zöldségekről vagy rágósabb húsokról van szó. Azoknak szükségük van egy kis előfőzésre/-párolásra. Például ilyen a marha vagy a karfiol.

5. KÉRDÉS: Elszenesedett a hamburgerpogácsa. És miért maradt nyers a közepe?

Figyelj a tűzre, mint ahogy azt már előrébb is említettem. Ezen kívül nem árt a húspogácsát előbb fedél alatt kicsit megfőzni, majd mindkét oldalát meggrillezni 5-5 percig. Így igazi zamatos, kérges és abszolút nem száraz hamburgerpogácsákat kapunk. 🙂

A jobb grillezés érdekében!

  

Szerintünk a német gyártó grilljeit érdemes megnézni!


Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read more:
pulykamell grillen
Zöldfűszeres pulykamell grillen

A pulykamell grillen elkészítve is éppen olyan finom, mint sajttal töltve. Ha hirtelen sütöd, nem szárat ki, a külsején pedig...

Close